Interview over De dagen van Gavrilo Princip (Dagblad vh Noorden)

De Groningse historicus Guido van Hengel schreef een biografie over Gavrilo Princip. Met de aanslag op aartshertog Frans Ferdinand in 1914 ontketende de Bosnische revolutionair de Eerste Wereldoorlog.

In Servië wordt hij gezien als held. Er zijn zelfs plannen om een standbeeld voor Gavrilo Princip (1894-1918) op te richten. Elders in Europa geniet hij de twijfelachtige reputatie van terrorist, die honderd jaar geleden met de aanslag op aartshertog Frans Ferdinand de Eerste Wereldoorlog ontketende. ,,Zelf vind ik hem vooral een interessante, tragische figuur”, zegt Guido van Hengel (31) in café Bommen Berend in hartje Groningen.

…..

Verder lezen op de site van het Dagblad van het Noorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s